Harsen

Harsen is het verwijderen van lichaam- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Die substantie wordt hars genoemd. Hars is een natuurproduct dat voor het ontharen wordt gemengd met stoffen die verzachtend zijn voor de huid.

Voordelen van Harsen

Harsen is één van de meest gebruikte methoden van haarverwijdering. De anderen zijn uiteraard het wegscheren van haren en het gebruik maken van ontharingscrème. Harsen heeft in vergelijking met scheren of haar verwijderen door middel van een ontharingscrème de volgende voordelen:

  • Uw haar blijft langer weg. Met harsen wordt het haar in zijn geheel verwijderd met wortelzakje en al. Na het harsen zal het gemiddeld 3 tot 8 weken duren tot het haar weer is aangegroeid.
  • Uw haren komen zachter en lichter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
  • Sommige haren blijven definitief weg, omdat de haarfollikel beschadigd is en er daardoor geen haartje meer kan groeien.
  • Niet agressief zoals ontharingscrèmes.

Scheren

Er zijn een aantal nadelen als u uw haar verwijderd door het scheren.

  • Het gedeelte van de haren dat net boven de huid uit komt wordt afgesneden. Daardoor voelt u al snel de eerste stoppeltjes weer aangroeien.
  • Daarbij worden door het scheren de haren stugger en dikker. Daarom zegt men wel eens dat scheren de haargroei stimuleert.
  • Tot slot kan door het scheren de hoornlaag van de huid stugger aan gaan voelen.

Ontharingscrème

Net als bij het scheren zitten er nadelen aan het gebruik van ontharingscrème.

  • Bij het gebruik van ontharingscrème, wordt alleen dat gedeelte van het haar verwijderd dat boven de huid uit komt. De haren worden iets verder verwijderd dan bij het scheren.
  • De crèmes zijn heel agressief voor uw huid en niet milieu-vriendelijk.

Komen De Haren Na Het Harsen Toch Terug?

Het feit dat er wel weer haren terugkomen geeft nog wel eens verwarring. Alle haren die namelijk op het moment van het harsen onderhuids groeien, zullen niet door de hars worden gepakt en na de behandeling gewoon blijven doorgroeien.

Dit zijn de haren die de week na de behandeling al weer worden gevoeld! Hoewel harsen geen definitieve ontharingsmethode is, zien we in de praktijk wel vaak dat de haarwortel zodanig beschadigd is dat er geen haargroei meer uit voort komt.

Denk daarbij maar eens aan de dames die vroeger hun wenkbrauwen veel en rigoureus hebben geëpileerd. Een voorwaarde om goede resultaten te verkrijgen is wel dat het ontharen regelmatig en het hele jaar door gebeurt. Dus niet alleen met mooi weer harsen.

Hoe Vaak Harsen?

Wanneer men regelmatig een afspraak maakt voor een harsbehandeling zullen haren meer in de zelfde groeifase gaan groeien. Het resultaat van een harsbehandeling heeft daardoor op den duur meer en ook een langer effect. Uw huid voelt dan 3 tot 8 weken glad aan. Vergeet niet dat in de zomer de haren sneller groeien dan in de winter.

Wat Zijn De Nadelen Van Harsen?

  • U kunt pas laten harsen indien uw haren minstens 3 mm lang zijn.